lenen kost geld

Een groot bedrag lening

Groot bedrag lenen

Een groot bedrag lenen is sneller gedaan dan een groot bedrag terug betalen. Bij een grote lening ga je een verplichting aan om voor lange tijd maandelijks af te lossen en de rente te betalen. Bij een persoonlijke lening van een groot bedrag moet je elke maand die betaling doen. Die betaling is natuurlijk ook groot dat is inherent aan het bedrag dat je geleend hebt.

Hypotheek

Als je een eigen huis hebt, zou je ook kunnen kijken naar de mogelijkheid van een tweede hypotheek. De rente is dan weliswaar niet aftrekbaar voor de belasting, maar het rente percentage wat je betaald is wel een stuk lager dan bij een persoonlijke lening. Waardoor je een stuk voordeliger uit kan zijn. Bedenkt wel dat er ook een nadeel zit aan een tweede hypotheek. Als je een hypotheek niet kan betalen dan mag de krediet verstrekker het onderpand, jouw huis dus opeisen en verkopen. Als je een persoonlijke lening neemt, gaat dat allemaal een stuk minder makkelijk.

Groot bedrag ?

Wat zijn eigenlijk grote bedragen als het om lenen gaat ? Die vraag zou voor iedereen verschillend beantwoord moeten worden. Voor de ene persoon is 1000 al een groot bedrag , voor de andere 10000 euro.
Bij leningen wordt onder grote bedragen lenen meestal verstaan dat je een lening afsluit tussen de 10000 en de 50000 euro. Uiteraard moet je inkomen voldoende zijn om dat bedrag ook weer terug te kunnen betalen.